Blogikirjoitukset

14.4.2015

Taloyhtiö 2015-tapahtuma

Talotiedot mukana Taloyhtiö 2015-tapahtumassa 15.4. klo 9-16

Poikkea Suomen Talotiedot Oy:n infopisteellä 15.4. ja kuule lisää tiedon hallitsemisesta, tiedottamisesta ja tiedon jakamisesta. Lisäksi tarjolla on edullinen messutarjous, jolla viet taloyhtiösi viestinnän uudelle tasolle.

Suomen Talotiedot Oy tarjoaa uudenlaisen palvelun taloyhtiön viestintään ja tiedon jakamiseen eri osapuolille. Ilahduta omat asiakkaasi taloyhtiössä ottamalla talotiedot.fi-palvelu käyttöön. Tee samalla ympäristöteko ja vähennä paperin kulutustasi.

Infopisteessä sinua palvelevat Talotietojen asiantuntijat Juho ja Sampo. 

Taloyhtiö 2015-tapahtuma Messukeskuksen Kokoustamossa

Tapahtuma on monipuolinen seminaari-, neuvonta- ja näyttelytapahtuma. Ohjelmaa on isännöitsijöille, hallituksen jäsenille, vuokranantajille ja vuokrakiinteistöjen edustajille.

Taloyhtiö 2015-tapahtuma tarjoaa monipuolista tietoa asumiseen ja hyödyllisiä ratkaisuja taloyhtiön arkeen. 

Lisätietoa tapahtumasta

Lue lisää »

31.3.2015

Taloyhtiön viestintävälineet

Taloyhtiön viestintävälineet

Perinteisesti taloyhtiöissä on viestitty jakamalla tietoa paperin välityksellä. Tiedotteet ja kokouskutsut on toimitettu jokaisen postilaatikkoon ja taloyhtiön julkisiin tiloihin.

Ei pidä unohtaa taloyhtiöissä vaikuttavaa pihaparlamenttia, joka parhaimmillaan edistää tiedonjakamista ja taloyhtiön toiminnan kehittämistä. Pahimmillaan pihaparlamentti on pienen piirin juorukerho, joka vaikeuttaa taloyhtiön hallituksen toimintaa.

Sosiaalisen median käyttö on lisääntynyt taloyhtiöiden keskustelu- ja viestintäkanavana. Varsinkin Facebookin käyttö on lisääntynyt. Sosiaalinen media on hyvä kanava viestintään ja keskusteluun. Viralliset päätökset tekee kuitenkin taloyhtiön hallitus ja viime kädessä yhtiökokous.

Myös sähköpostin käyttö on lisääntynyt. Sähköpostin käyttö säästää materiaalia ja tehostaa työtä. Kannattaa myös muistaa vihreät arvot. Sähköpostin käytöllä paperin kulutus voidaan minimoida ja näin säästää luontoa.

Erilaiset avoimet keskustelutilaisuudet lisäävät myös luottamusta eri osapuolien kesken. Erityisesti asukkaille on hyvä antaa mahdollisuus kysellä ja kommentoida suuria korjaushankkeita. Hallitus voi myös järjestää säännöllisiä keskustelutilaisuuksia.

Erityisen hyvä tapa tutustua, vaihtaa tietoa ja keskustella ovat taloyhtiön yhteiset talkoot.

Anna äänesi kuulua 

Tärkein tapahtuma on kuitenkin yhtiökokous, jossa tehdään taloyhtiön tärkeimmät päätökset. Valmistaudu huolellisesti yhtiökokoukseen ja anna äänesi kuulua.

Suomen Talotiedot Oy tarjoaa uudenlaisen ja tehokkaan välineen Taloyhtiön viestintään. Tutustu jo tänään ja vie taloyhtiösi viestintä uudelle tasolle.

Lue lisää »

25.3.2015

Viestintäsuunnitelman laatiminen on kaikkien etu

Viestintäsuunnitelman laatiminen on kaikkien etu

Taloyhtiö muodostuu asumiseen, yhteiseen käyttöön ja liiketoimintaan tarkotetuista tiloista. Eri osapuolet voivat hallita tiloja osakkeiden omistamisen kautta tai he voivat olla vuokrasuhteessa yksittäisen osakkeenomistajan tai asunto-osakeyhtiön kanssa.

Eri osapuolien ja käyttäjätahojen vuoksi on erityisen tärkeää, että taloyhtiön viestintä hoidetaan tehokkaasti. Viestintäsuunnitelman laatiminen on ensimmäinen vaihe tehokkaan viestinnän hoitamiseen. Viestintäsuunnitelman laatimisesta on vastuussa taloyhtiön hallitus yhdessä isännöitsijän kanssa.

Viestintäsuunnitelma on hyvä laatia kirjallisesti, jotta se on tulevien hallitusten ja isännöitsijän käytössä. Viestintäsuunnitelmassa määritellään viestinnän kohderyhmät, viestin viejät, viestinnän laadullinen ja määrällinen taso.

Viestintäsuunnitelmaan voidaan määritellä vuoden aikana toistuvat viestit. Viestintää tehostaa eri tarkoituksiin rakennetut valmiit pohjat. Pohjat nopeuttavat viestintää ja tehostavat taloyhtiön toimintaa, kun pyörää ei tarvitse keksiä joka kerta uudelleen. Yksinkertaisena esimerkkinä on kevättalkoista tiedottaminen.

Tehokas ja laadukas viestintä lisää luottamusta hallituksen ja isännöitsijän toimintaa kohtaa. Lisäksi se lisää kiinteistön käyttäjien tyytyväisyyttä, kun eri osapuolet tietävät etukäteen mitä asunto-osakeyhtiössä on menossa ja tulossa. Hallitus voi hallita tehokkaalla viestinnällä eri osapuolien odotuksia.

Aloita jo tänään viestintäsuunnitelman laatiminen

Hallituksen kannattaa sopia ensi tilassa isännöitsijän kanssa viestinnän hoitamisesta. Ensimmäinen vaihe on laatia viestintäsuunitelma yhteistyössä isännöitsijän kanssa ja sen jälkeen sopia käytännön toimenpiteet. Tämän jälkeen pelisäännöt kerrotaan asukkaille ja heille annetaan mahdollisuus palautteen antoon. Missä voidaan vielä parantaa? Mikä on hoidettu riittävän hyvin?

Tunnettu tosia-asia on, että viestintää on harvoin liian paljon.

Lue lisää »

Blogiarkisto